Filtermogelijkheden

De filter beschrijft een voorwaarde waaraan de kaarten moeten voldoen om opgenomen te worden in de keuzelijst. De filtervoorwaarden worden eveneens gebruikt om de lijsten te beperken die moeten afgedrukt worden naar een printer of om informatie te exporteren.

Vaste filter

Een vaste filter beschikt over een dialoogvenster met een aantal vaste velden voor de filtercriteria. Deze vaste velden verschillen van onderdeel tot onderdeel. Dit filter-dialoogvenster kunt u bereiken via het tabblad Data, in de groep Filter en met de knop Filter. Via de functietoets F2 kunt u ook het dialoogvenster openen.

vb. Filterdialoog voor klanten
Image

Definieerbare velden

Deze velden hebben een klein driehoek-knopje voor hun veld staan. Met dit knopje kunt u zelf definiëren hoe u de voorwaarde wilt bepalen.
Image
De definieerbare types zijn :

  • Tussen:
    Houdt een letter- of getallenselectie in waarop winkin9 zich dan bij het opzoeken zal baseren.
    Het van-veld bevat de beginlimiet van de selectiewaarden.
    Het tot-veld bevat de eindlimiet van de selectiewaarden.
    Stel dat u alle klanten wilt van wie de roepnaam met de letter A begint. Geef dan de selectiewaarden AA tot AZ in bij de roepnaam.
  • In:
    In het opsommingstype kunnen meerdere selecties ingebracht worden. U dient de waardes toe te voegen. De waarden worden met de puntkomma (;) gescheiden.
  • Is gelijk aan:
    Dit type laat toe om te bepalen of een veld een identieke waarde moet zijn.
  • Is niet gelijk aan:
    Dit type laat toe om te bepalen of een veld een identieke waarde net niet mag zijn.
  • Bevat:
    Bij dit type volstaat het een bepaald kernwoord in te voeren dat zou kunnen voorkomen in het betreffende veld.
  • Begint met:
    Hier kan u bepalen dat de zoekresultaten moeten beginnen met het ingegeven kernwoord.

Voorgestelde waarden

Deze velden hebben niet het kleine driehoekknopje voor hun veld staan. Het zijn velden met een uitschuifkeuzevenster zoals bij de klantengroep en bij de markers. Hier volstaat het om een voorgestelde waarde aan te stippen om de filtervoorwaarde te bepalen.

Ja/Nee waarden

Deze methode laat toe om te bepalen of aan de selectiewaarde wel of niet moet voldaan zijn. Met dergelijk veld kunt u bijv. bij de klanten controleren of er speciale prijzen aanwezig zijn voor klanten.

Bewaren

Als u de vaste filter oproept via de knop Snelle Filter heeft u de mogelijkheid om de instellingen te bewaren. Bij het gebruik van een filter via het zij-paneel kan u dan een keuze maken uit deze lijst zonder alle voorwaarden terug in te moeten geven.

Filter beëindigen

Kaarten die niet voldoen aan de voorwaarde(n) worden tijdelijk onzichtbaar gemaakt. Stopt u de filterprocedure dan worden alle kaarten terug zichtbaar. De filter kunt u beëindigen via het tabblad Data , in de groep Filter en met de knop Filter beëindigen. Via de toetsencombinatie Alt + F2 kunt u ook de filter uitzetten.

Filter bevatten

In winkin9 kunt u met de filter Filter bevatten onafhankelijk van het veld naar informatie zoeken binnen een onderdeel. U hebt daarbij de keuze om te zoeken naar een volledig woord en om eventueel hoofdletter en spaties te negeren. Sommige woorden kunnen ook uitgesloten worden.
Image