Afdrukken van een document

Afdrukken van een document

Bij het afdrukken van documenten zijn een aantal factoren van belang, nl. de taal, de lay-out, de printer en het aantal af te drukken documenten. Een overzicht daarvan krijgt u in het afdrukvenster dat u op verschillende manieren kunt bekomen : Open het gewenste document en stip op het lint in het onderdeel Acties de printknop aan.
Image

Image

  • Taal
    De taal is ofwel de taal van de klant of leverancier, ofwel een door u gekozen taal waarin het document afgedrukt moet worden.
  • Lay-out
    Van 1 document kunnen er meerdere lay-outs worden gemaakt. De lay-outs zijn afhankelijk van het type lijst of de geselecteerde kaart, zie ook Beheer Rapporten.
  • Aantal
    Bij de opmaak van een document kunt u het aantal kopies bepalen dat afgedrukt moet worden. Op de klantenkaart kunt u dit aantal aanpassen, stip hiervoor klantgebonden aan. Manueel kunt u dit aantal kopies nog steeds aanpassen.
  • Printer
    De klassieke 'printer setup' en selectie van windows.
  • Elk record van de actieve lijst afdrukken
    Indien u meerdere documenten wenst uit te printen, bijvoorbeeld een selectie van facturen. Dan kan u een filter opstellen om enkel deze facturen in de lijst te hebben. Open 1 van deze documenten en klik daarna in het onderdeel Acties op Print en stip deze optie aan in het 'Afdrukken dialoog'.